07 april 2009

tunga dagar

Igår var fina vår präst här för att hjälpa oss med planeringen för begravningen på torsdag. Vi beställde kista och blommor och valde sånger. Allt blev så otroligt påtagligt och fruktansvärt tungt. Jag har inte ens någon kraft att skriva nu, men jag återkommer när det kommer en bättre stund. För det gör det såsmåningom , jag vet det, även om det inte känns så nu.

Kramar J

14 kommentarer:

Tinna sa...

Klart att du är trött, klart att allt känns hopplöst, klart att man ibland bara inte orkar!!! Den mest smärtsamma fasen kommer nu jessica, den slår hårt men den är också livsnödvändig för att kunna gå vidare. Fortsätt och skriv så fort du orkar, skriv av dig dina tankar och tillåt dig att bara få vara i annans vård så mycket du/ni kan. Jag tycker ni, både du och Martin, är fantastiska som klarar av att stötta varandra som ni gör. Det betyder oerhört mycket att ni har kärleken till varandra och orkar stötta upp även om ni bägge är så fyllda med sorg och saknad. Du skrv så fint m saknaden, om känslan av att vara kattmamma och leta efter sina bortgivna ungar. Jessica mitt hjärta, kunde jag mildra din sorg så vet du att jag och många med mig hade gjort allt vi kunnat. Men denna period måste ni själva ta er igenom även om det alltid finns någon som är där och samlar upp. plockar upp, stöttar bi. Men stegen framåt dom tar ni själva. För varje steg Jessica, för varj dag, för varje timme kommer ni närmare den dag när sorgen inte längre är bedövane och saknaden inte förkrossande. Sorgen och saknaden kommer alltid att finnas där men den kommer att vara en lättare del i er vardag och hjärtat komme att hitta fler glädjeämnen än sorg. Tills dess - vi finns alla och jag har förstått du har så många som fångar upp er där ni är. Till alla er - Tack från en som bor alldeles för långt ifrån för att kunna vara där som jag ville. Maila mig älskade jessica när du orkar att prata över telefon. Då ringer jag men inte förrän då. Stoooooor kram från mig till både dig och Martin.

Mia sa...

Kära vän,
det är en vacker son ni har fått! Han ser ljuvlig och fridfull ut på de fina bilderna.Jag blev så ledsen när jag hörde vad som hänt, och ni är med mig i mina tankar.

Ta hand om dig, och om varandra!

Många kramar Maria G

Petra sa...

Tänker på Er extra mycket imorgon och tänder ett ljus för Mio. Hoppas ni får en fin stund tillsammans. Petra

Petra sa...

GRIEF IS LIKE A RIVER
By Cinthia G. Kelley

My grief is like a river,
I have to let it flow,
but I myself determine
just where the banks will go.

Some days the current takes me
in waves of guilt and pain,
but there are always quiet pools
where I can rest again.

I crash on rocks of anger;
my faith seems faint indeed,
but there are other swimmers
who know that what I need

Are loving hands to hold me
when the waters are too swift,
and someone kind to listen
when I just seem to drift.

Grief's river is a process
of relinquishing the past.
By swimming in hope's channels,
I'll reach the shore at last.

Elisabeth sa...

Förstår att ni har det tungt..Å att ni är trötta..Det är extra tungt i morgon, men det är ett måste för att gå vidare..Jag tänder ett ljus för Mio i morgon och ni är i mina tankar hela tiden..

"Mormor Lena" sa...

Begravning på torsdag. Så mycket har hänt på så kort tid... Jag tänder ett ljus för Mio på torsdag och tänker på er alla.
"Vi vill att ni skall veta hur det går med dem som avlider, så att ni inte behöver sörja som de andra,de som inte har något hopp. Om Jesus har dött och uppstått, vilket vi tror, då skall Gud också genom Jesus föra till sig de avlidna tillsammans med honom." Första Thessalonikerbrevet 4:13-14
En av de texter ur Bibeln som lästes vid Antonia och Gabrielles namngivning och begravning.

Therese sa...

Tänker på er varje dag.
Tänder ett ljus för Mio på torsdag.
Kramar Therese B

Karin sa...

Klart att det blir tungt, klart att det känns hopplöst.....det som skulle bli er bästa tid i livet blev den värsta. Begrava sitt barn måste vara bland det absolut värsta en förälder kan gå igenom, men samtidigt en fin cermoni som kanske kan hjälpa er att komma vidare, i alla fall en liten liten bit. Ni finns i mina tankar. Jag tänder ett ljus för er och lille Mio på torsdag. Kramar från Karin

Mamma Melissa sa...

När vi hade Antonia och Gabrielles dag så var det faktiskt den finaste dagen sedan de föddes. Allting var så härligt vackert med blommorna i vitt o rosa, människorna, musiken... jag tänker på deras namngivning och jordfästning och ler.

det var vår gåva till dem och på torsdag så kommer ni att få ge Mio den vackraste av dagar -skärtorsdagen!

Den är ju skär... skär som i rosa, skär (ljudligt) som i kär och kärlek!

Och torsdag... tor, som är ett pojknamn... alltså blir skärtorsdagen en kär pojkdag!:.))
Vi tänker på er hela tiden!

Anette sa...

Tänker på dig (Er), Mio kommer alltid finns i era hjärtan....
Kram
Anette

Anonym sa...

Hoppas ni får en fin stund på torsdag! Vi tänker på er!
Kram Paul, Evelyn o Ale

Petra sa...

Ja Jessica det kommer så småningom att kännas bättre. Tiden läker och distanserar. Nya dagar med innehåll med de du tycker om och älskar kommer att hjälpa dig framåt, steg för steg. Er ryggsäck har nu lastats med ett mycket svårburet innehåll och morgondagen kommer förmodligen att bli tung. Men vi är många som kommer att ha er i våra tankar, i våra hjärtan och vi känner och vill så gärna stötta er på alla de sätt - hoppas det känns!

Kramar i massor till er båda! Petra

Jesse sa...

Hoppas att ni får ett varmt och vackert avsked imorgon, ni finns i våra tankar hela tiden. Ett ljus kommer att brinna för lillkillen, hos oss. Kram Jesse o familj

Jenna sa...

Jag hoppas på bättre tider då allt blir lite lättare, men med ett väldigt fint minne av Mio i mitt hjärta!

Kramar från lilla mig