01 maj 2009

min värld




Tänk att världen utanför fortsätter snurra på som vanligt, fast vår värld just har stannat.


6 kommentarer:

"Mormor Lena" sa...

Vilken underbar bild! Ja, det är märkligt att världen fortsätter som om ingenting har hänt när allt faktiskt har hänt. Minns du filmen Fyra bröllop och en begravning, där en man håller ett tal till sin nyligen bortgångne livskamrat? Han läser då dikten Funeral Blues av WH Auden. Diktens sista stycken är:
"Han var mitt norr, mitt söder, mitt väst och öst,
min arbetsvecka och min söndagströst,
min dag min afton, mitt tal, min sång,
jag visste inte att kärleken skulle ta slut en gång.
Stjärnorna behövs inte: blås ut varenda en.
Montera ner molnen och ta isär solen.
Sopa ren skogen och töm haven på deras innehåll:
Ty från och med nu spelar ingenting mer någon roll."
Mycket kan sägas om sorg men sorg är personlig. Din sorg är din sorg, den har sin egen tidtabell för just dig. Du har tagit en underbar bild på vårens vackraste vitsippor.För några veckor sedan var de inte där. Det har varit en lång, kall och mörk period på just den platsen. Men nu tittar de fram, en efter en och täcker marken. Tillåt dig att få sörja, låt ingen tala om för dig hur länge eller på vilket sätt. Din kropp och din själ kommer att ta dig igenom detta, lita på dem. En dag tittar vitsipporna fram igen. Det vet du. Det säger din bild!

Tinna sa...

Kära mormor Lena, vilka otroligt kloka och vackra ord. Tack för att det finns sådana som du. Jessica om någon behöver just en sådan klok "mormor" med så mycket värme och kärlek.

jessi sa...

Ville bara säga att Tinna och Mormor Lena, ni skulle träffas..ni har gjort samma sak i livet.. tagit er an lilla mej och bestämt er för att tycka om mig. Jag har ju inte vuxit upp med en mamma, men jag har haft er.

Tinna sa...

Älskade, älskade Jessica! Det är SVÅRT att INTE älska dig. Det beror inte på oss, det beror på dig! Du är och kommer att fortsätta att vara en fantastisk mamma både till lilla Mio som ett aldrig bortglömt änglabarn och till nästkommande barn! Mina kramar går tvärs över landet och du skall veta - jag har låååååånga armar!!!! Och mormor Lena, vem vet. kanske vi träffas en dag!!!

"Mormor Lena" sa...

Jag instämmer i allt som Tinna säger om dig. Du är speciell och det finns saker som just du ska göra under din tid här på Jorden. Du är inte utbytbar!

Jenna sa...

Jag måste bara tala om för min moster hur bra hon är!
Så alla som ser detta, ta er en funderare på att hon har det så som hon har det och hon är fortfarande världens bästa moster!
Hon har stöttat mig hela mitt liv, och känner jag henne rätt så kommer hon att finnas där för mig så länge jag finns!
Och utan henne skulle mitt liv inte gå, för hon har lärt mig så mycket och format ganska mycket av denna själen ska jag säga.
så nu vill jag berätta för dig moster... Att när jag ser dina texter här på bloggen och tänker igenom det så känner jag hur det knyter sig i bröstet på mig...
Det är så fint det du skriver och det får mig verkligen att få upp ögonen för hur det faktiskt är.
Även om jag aldrig kommer att kunna förstå exakt hur det är för dig.
Men jag vet ingen annan som skriver sådana texter som berört mig så.
I dina texter blir allting så verkligt, det blir lättare för mig Jennifer 15 år gammal att få en inblick i det hela...
Då jag också stannar upp varje dag och tänker över det hela.
Jag gör faktiskt det, och varje gång så tittar jag uppåt har jag märkt.
Varje kväll så tänker jag...
Det griper först tag i mig och det mesta känns ganska jobbigt, men jag hjälper mig själv genom att tänka på att han ändå alltid kommer finnas i mitt hjärta och i himlen och titta ner på mig.
Då ler jag och sedan släpper det långsamt och jag somnar till slut.

Jag älskar dig Jessi, mitt liv vore inte detsamma utan dig!
Jessi & Jenna för alltid!