23 februari 2010

gottigott!

Ja temat på maten till helgens fest var plockmat. Små godbitar man kan äta många av. Så jag gjorde likadant med desserten, eller desserterna skall jag säga. Det var vaniljpanacotta med hallon och blåbär, frusen polka-visp, chokladmousse, after eight, mörk choklad och så ulles saffranspannacotta med passionsfrukt. Serverades i snapsglas. Allt i små små portioner. Så man kan smaka många :-) Det skulle varit en halloncheescake i små kuber och mini chokladbollar också fast de rationaliserades bort när antalet gäster reducerades, men det fanns så det räckte ändå!


Mumsiga smådesserter är ett smaskigt tips !!!

Nåt recept ni undrar över?? bara skriv så fixar vi det!

8 kommentarer:

Amanda sa...

låter som om du haft en bra helg jessi, det förtjänar du :) kramar

Madde sa...

Jag kan typ ta alla recept för jag kan inte valja bort något ur allt det där goda... :o)

Kul att det blev så lyckat trots att Gubben Vinter gjorde vad han kunde för att förstöra...

Kram

Terese sa...

Jag vill åxå ha alla recepten, please. Allt såg riktigt smarrigt ut.
Terese

Det lät som ni hade haft kul på festen. Bra de :)

jessi sa...

då kommer dom ut på bloggen snart!lätta recept och lite fusk :-)// jessi

Unknown sa...

Smarrigt....tar gärna oxå alla recept :)

Jessi sa...

Så här lättt gjorde jag smådesserterna.
Pannacottan är ett vanligt rundrecept med vaniljstång och så toppad med blåbär och hallon. Chokladmoussen är fuskis, från påse, toppad med en bit mörk choklad. polkagrisglassen är uppvispad vaniljvisp blandat med krossade polkagris karameller( använde morteln) häll i serveringsglas( i mitt fall snapsglas) ställ i frysen-superenkelt. Saffranspannacottan skall jag be ulle lägga ut receptet på. Jag skall lägga ut några snabba enkla desserter på bloggen framöver. Jessi

jessi sa...

..vanligt grundrecept skall det stå.... inte rundrecept :-)

Ulle sa...

Saffranspanacottan görs på följande vis:

Koka upp 5 dl vispgrädde med en halv dl socker och ett kuvert saffran. Lägg under tiden två gelatinblad i blöt.

Tag från värmen och rör i gelantinet så det löses upp. Låt svalna och rör i en tsk vaniljsocker. Häll upp i portionsskålar och låt stelna i minst tre timmar innan servering. Servera med innehållet i en halv passionsfrukt urgröpt ovanpå.